Bakgrund

 

Mitt intresse för att baka har funnits med en ganska bra tid, men den riktiga hobbyn att dekorera tårtor och cupcakes tog sin form för några år sen efter att jag tröttnat på alla "vanliga" fikaalternativ och experimenterade lite med att göra de lite större så kallade amerikanska muffinserna och lekte lite med marsipan och andra dekorationsmaterial. Kladdkaka i all ära, men jag insåg hur roligt och utmanande det kunde vara att jobba med mer utsmyckade bakverk!

 

Fler cupcakes och sen tårtor började ta form och jag kom ständigt på nya idéer till hur jag skulle dekorera och smaksätta mina bakverk. Som tur är så har min kära sambo en stor familj så det fanns många offer att välja på för mina experiment! ;-) Efter hand började jag även få lite beställningar från familj och vänner till födelsedagar, dop och annat, vilket ju är tur, för hur skulle jag annars få chansen att testa alla mina idéer utan att själv behöva äta mig proppfull på tårtor! :-)

 

Idéerna ja. Självklart har jag ju inte kommit på alla olika figurer och utsmyckningar helt på egen hand. Jag har för vana att surfa runt på massa olika tårtsidor, bloggar, hemsidor, bilder och annat som på något sätt kan ge mig inspiration till min hobby! På många av mina bakverk finner man säkert likheter med vad andra redan har skapat och jag tänker inte påstå att jag inte kopierar andras idéer helt eller delvis ibland, men samtidigt så blir det ju aldrig någon exakt kopia eftersom ens egna personliga stil alltid tenderar att prägla resultatet.

 

Nog om det och allt annat. Nu tycker jag att Du ska kolla runt lite på min hemsida, klicka dig gärna vidare till mitt Galleri från menyn där uppe, där jag har samlat alla bilder på mina hittills gjorda bakverk, eller varför inte fortsätta läsa om mina många bakprojekt blandat med familjeliv och annat pyssel på min Blogg Livets Godbitar!

Namn: Lisa

 

Ålder: 28 år

 

Familj: Sambon Thomas, dottern Tova och hunden Tilda

 

Yrke: Designingenjör/ mekanikkonstruktör

 

Hobbys: Bakning (såklart), familj och vänner, inredning, böcker, musik och film